· 

MLM so what :-)

Bedrijfsstructuur middelgroot bedrijf

Hoewel wij inmiddels alweer vier jaren bezig zijn in de netwerkmarketing komen wij regelmatig mensen tegen die hier negatief op reageren. Veelgehoord argument is ja netwerkmarketing dat is toch een piramide? Er ontstaat dan een blokkade waardoor mensen niet eens meer willen luisteren wat de dienst of het product is waar het om gaat.

 

Ik kan hier begrip voor opbrengen en ja het is een piramidestructuur maar het is echter wat anders dan de zogenaamde piramidespellen die ons land geteisterd hebben.

Als je kijkt naar de bovenstaande foto dan zal je opvallen dat de gemiddelde bedrijfsstructuur waarin wordt gewerkt ook een piramideconstructie is maar dit  betekend niet dat dit iets negatiefs hoeft te zijn.Sterker nog het gros van ons begeeft zich elke dag in deze piramidestructuur om in zijn onderhoud te voorzien.

 

Een andere misvatting is dat als iemand je een product of dienst aanbeveelt, omdat hij denkt dat je dit in je leven kan gebruiken, hij dit hoogstwaarschijnlijk doet omdat hij om je geeft.

Ondanks dat het bedrijf wat hij vertegenwoordigd een MLM of netwerkmarketingbedrijf is betekent dit niet dat hij jou gelijk wil rekruteren! Een goede onafhankelijke productverkoper is iemand die met jou begaan is en jou een oplossing kan bieden voor jouw probleem.

 

De vraag is dus;

  • Wat is mijn relatie met deze persoon? (vriend, vage kennis, iemand die ik vertrouw)
  • Heeft hij een oplossing voor mijn probleem?
  • Wat vindt ik van zijn product of dienst?
  • Krijg ik enige support bij aanschaf gebruik e.d?
  • kan ik eenvoudig producten nabestellen?
  • Hoe staat het bedrijf aangeschreven wat hij vertegenwoordigd?
  • wat vinden andere gebruikers van de producten/diensten?
  • Past het product  de dienst bij mij?
  • Voelt het goed?

Als deze vragen op een positieve manier beantwoord kunnen worden waarom zou je je dan laten tegenhouden door het feit dat het bedrijf die de producten levert ervoor kiest om een multilevel marketing businessmodel te hanteren? Multi Level Marketing is volkomen legaal het is alleen een andere manier van iets promoten.

 

In ons leven zijn we de hele dag aan het netwerken, we maken nieuwe vrienden op de sociale media en als we iets willen aanschaffen is GOOGLE onze vriend om ons te voorzien van alle relevante informatie die we willen inzake product reviews etc.

 

Hoeveel fijner is het als u in uw vrienden en of kennissenkring iemand hebt die al met een product of dienst werkt of heeft gewerkt en die deze informatie kan verschaffen.?

 

Natuurlijk verdient een onafhankelijke productverkoper er iets aan als je een product of dienst bij hem afneemt maar onze werkgevers verdienen toch ook aan de diensten die wij leveren?

 

Mag ik dan vandaag voor pleiten dat wij wat liever mogen zijn voor al die mensen die ons goed bedoeld willen helpen onze problemen de baas te worden.

Vergeet niet een onafhankelijk productverkoper is een ondernemer(in spe) hij weet wat het inhoud een business te runnen en weet ook dat hij NEE te horen kan krijgen.

Daar kan hij mee omgaan en het zal de relatie tussen jullie niet schaden.

 

Netwerkmarketing is booming business, in onze emails en op Fb worden we doodgegooid met van alles en nog wat waarvoor men ons probeert te interesseren. het online aankoopgedrag van mensen is de laatste tijd explosief toegenomen het is denk ik tijd om ons te bevrijden van de negatieve gedachten die hiermee gemoeid gaan en te kijken waar en bij wie je een oplossing kan vinden voor jouw probleem of behoefte.

 

 Vond je dit artikel interessant deel het dan a.j.b Ook vinden we het leuk om jouw reactie te lezen.