· 

Sporten leuk of niet?

Sporten leuk of niet?

Beweging is goed voor je, dat weten we allemaal. Sporten helpt je bij het afvallen, dat weten we ook. Door te sporten gaat je dagelijkse energieverbruik omhoog. Dat wisten we misschien nog niet. Ook bouw je door te sporten spierweefsel op waardoor je rustverbranding verhoogd wordt. Hoe meer spieren je hebt, hoe meer kcal je dagelijks in rust verbrandt. En wist je dat je juist wanneer je je moe voelt, weer nieuwe energie krijgt als je hebt gesport? Allemaal goed nieuws zou je zeggen. Maar waarom zien we er dan zo tegen op? Daarin ben je zeker niet de enige.

 

Deze tips maken het leuker en zorgen ervoor dat je het volhoudt!

• Zoek een sportmaatje!

Spreek met een vriend of vriendin af om samen te gaan sporten. Gedeelde smart is halve smart ;-). Zo maak je sporten niet alleen leuker, je hebt direct een goede stok achter de deur. Motiveer elkaar wanneer de ander een keer geen zin heeft, blijf dan vooral niet samen thuis zitten!

• Stel een doel. 

Sporten met een doel is vaak makkelijker vol te houden omdat je weet waar je het voor doet. Wat is jouw doel? Dit is voor iedereen verschillend. Trainen voor de marathon van Rotterdam, afvallen om te kunnen schitteren in je bruidsjurk, een goede conditie om met de (klein)kinderen te kunnen spelen. Het maakt niet uit, zolang je het maar voor jezelf doet!

• Leuke muziek. 

Leuke muziek kan je humeur en motivatie een oppepper geven. Maak een playlist met opzwepende muziek om je training een extra boost te geven en je swingt door het uurtje sporten heen!

• De sportschool. 

Vind je het moeilijk om jezelf te motiveren en thuis oefeningen te doen of dat rondje hardlopen vol te houden? Je hoeft het niet helemaal alleen te doen. Kies voor een sportschool en je wordt begeleid tijdens de training. Zij maken voor jou een trainingsschema op maat en geven advies. Daarbij leer je ook weer nieuwe mensen kennen met misschien wel hetzelfde doel als jij.

• Looking cool! 

Koop voor jezelf een leuke sportoutfit of goede sportschoenen. Dit kan een extra motivatie zijn om lekker te gaan sporten.

• Beloon jezelf.

Je mag best een beetje trots op jezelf zijn als je hebt gesport. Ga als beloning na de training lekker in de sauna, onder de zonnebank of trakteer jezelf op een kop koffie, maar laat dat stukje appelgebak dan achterwege ;-)

• Hou vol! 

Het lijkt soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar hou vol! Als je regelmatig sport, wordt je conditie beter en raakt je lichaam gewend aan bewegen en wordt het makkelijker om de training vol te houden. 


Voordelen van sporten
Strakker in je vel! Natuurlijk willen we dat, maar vaak is het niet genoeg om iemand op de langere termijn te motiveren. Eigenlijk zou de meest belangrijke reden om te sporten je gezondheid moeten zijn. Het onderhouden van een gezond lichaam waarmee je ouder kunt worden, zonder al te veel in te hoeven leveren aan de kwaliteit van leven. Zo, dat dus! Dat zou genoeg moeten zijn om je te motiveren, maar misschien heb je nog een extra zetje nodig dan kunnen we deze niet vergeten:


• Je krijgt meer zelfvertrouwen
• Het is de meest effectieve manier om te ont-stressen
• Een beter zelfbeeld
• Meer energie
• Beter humeur en een positievere instelling
• Meer creativiteit
• Minder angstgevoelens en je bent minder vatbaar voor depressies


Er zijn er natuurlijk veel meer, maar die laten we aan jou over om te ontdekken.

 

Om het meeste uit jouw sportprestaties te halen is er ook een mooie kit samengesteld de z.g Athlete's Kit wil je hier meer over weten klik dan HIER.

Om te bestellen klik je HIER