Telefoon:

+31(0)649518440

Email:

info@hdtlifestyle.nl

Openingstijden:

Op afspraak

Essentiële oliën worden toegepast om ons emotionele en fysieke welzijn te bevorderen. Essentiële oliën zijn eenvoudig in gebruik en brengen tegelijkertijd diepgaande veranderingen in het lichaam teweeg. Essentiële oliën worden meestal op drie verschillende manieren gebruikt: Aromatisch, direct op de huid of inwendig.

Aromatisch gebruik:(A)

Ons waarneming van geur heeft sterk invloed op ons lichaam en onze emoties, vaak gebeurt dit ook nog onbewust. Het stimuleert de hormonen, de aanmaak van neurotransmitters en beïnvloedt de metabolische processen. Aromatherapie is gebaseerd op de voorspelbare reactie van het menselijk lichaam, in het bijzonder op specifieke zintuiglijke prikkels. Sommige essentiële oliën die in de lucht worden verspreid werken zeer stimulerend, terwijl andere meer kalmerend en rustgevend werken. Naast de emotionele voordelen kan het aromatisch verspreiden van essentiële oliën d.m.v. een diffuser de lucht zuiveren van ongewenste geuren en micro-organismen. Voor het verdampen van essentiële oliën wordt een diffuser geadviseerd die werkt met een lage warmte; deze zorgt ervoor dat de chemische structuur van de essentiële olie niet beschadigd raakt. Essentiële olie kan ook worden gebruikt voor het reinigen van wasgoed of als schoonmaakmiddel.

Direct aanbrengen op de huid:(T)

Vanwege de natuurlijke moleculaire samenstelling zijn essentiële oliën veilig voor de huid en worden ze gemakkelijk door de huid opgenomen. Wanneer men essentiële olie plaatselijk op de huid aanbrengt kan men vrijwel direct de voordelen hiervan ervaren.
Essentiële oliën hebben herstellende en kalmerende eigenschappen, zijn van natuur desinfecterend en worden veel gebruikt bij massage- en schoonheidsbehandelingen.
De chemische structuur van essentiële olie zorgt ervoor dat ze gemakkelijk via de huid wordt opgenomen in de bloedbaan. Dit geeft ook inwendig enorme voordelen voor het hele lichaam.

Inwendig gebruik:(I)

Essentiële oliën kunnen ook als voedingssupplementen worden gebruikt om zo ondersteuning te geven aan onze gezondheid. Ingenomen in een capsule of verwerkt in eten of drinken.
Sommige essentiële oliën hebben krachtige antioxiderende eigenschappen en helpen het vermijden van overmatige ontstekingsreacties in de cellen. Een groot aantal essentiële oliën wordt algemeen beschouwd als veilig voor inwendig gebruik, maar sommige oliën mogen niet worden ingenomen.

Recommended Articles

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *