Certified Pure Therapeutic Grade® (CPTG) essentiële oliën zijn de meest pure en veilige essentiële oliën die op dit moment op de markt beschikbaar zijn. Ze zijn zorgvuldig en vakkundig gedestilleerd uit planten die geteeld en geoogst zijn door ervaren kwekers over de hele wereld. De planten worden op de juiste grondsoort geteeld in een land waar de plant van nature thuishoort en geoogst op het moment dat de plant de hoogste kwaliteit heeft.Hierdoor herkennen zowel ervaren als onervaren gebruikers van essentiële olie meteen de natuurlijke puurheid van essentiële olie voorzien van het CPTG label.

 

De essentiële oliën  waarmee wij werken zijn 100% puur en bevatten geen vulmiddel, kunstmatige ingrediënten en zijn vrij van verontreinigingen zoals pesticiden en andere chemische substanties. Omdat er geen keurmerk bestond is er een eigen keurmerk in het leven geroepen wat verder gaat dan alle bestaande keurmerken. De essentiële oliën waarmee wij werken ondergaan strenge testen die worden uitgevoerd door een onafhankelijke partij met behulp van massaspectrometrie en gaschromatografie. Hierdoor wordt zowel de zuiverheid als de samenstelling van elke partij essentiële olie gegarandeerd.

 

De kenmerken van CPTG oliën

  • Ze bevorderen emotionele, lichamelijke en geestelijke genezing.
  • Ze bevatten de regeneratieve, zuurstof verrijkende en immuun versterkende eigenschappen van planten.
  • Ze zijn zo klein in moleculaire grootte dat ze gemakkelijk in de huid doordringen.
  • Ze zijn makkelijk in lipiden (vetachtige stoffen) oplosbaar en kunnen makkelijk door de celwand binnendringen, zelfs als de celwand is verhard door de  gevolgen van een zuurstoftekort. In feite kunnen essentiële oliën binnen 20 minuten invloed hebben op elke cel van het lichaam en gemetaboliseerd worden, zoals andere voedingsstoffen.
  • Ze bevatten zuurstofmoleculen die helpen om de tekorten aan voedingsstoffen te transporteren naar de lichaamscellen. Omdat voedingstekort een zuurstoftekort is, begint ziekte wanneer de lichaamscellen door gebrek aan zuurstof de juiste voedingsstoffen niet meer op kunnen nemen. Door het verstrekken van de benodigde zuurstof werken essentiële oliën aan het stimuleren van het immuunsysteem.
  • Het zijn zeer krachtige antioxidanten. Antioxidanten zorgen voor een onvriendelijke omgeving voor vrije radicalen. Zo voorkomen ze mutaties, doordat ze de vrije radicalen opeten als aaseters, wat schimmel en oxidatie in de cellen voorkomt.
  • Ze zijn antibacterieel, antikanker, antischimmel, anti-infectieus, antimicrobieel, antitumoraal, antiparasitair, antiviraal en antiseptisch. Het is aangetoond dat essentiële oliën alle geteste bacteriën en virussen vernietigen, terwijl tegelijkertijd het evenwicht in het lichaam wordt hersteld.
  • Ze ontgiften de cellen en het bloed in het lichaam.
  • Essentiële oliën met sesquiterpeen hebben de mogelijkheid om de bloed-hersenbarrière te passeren waardoor ze effectief zijn bij behandeling van de ziektes Alzheimer, Lou Gehrig, Parkinson en Multiple Sclerose.
  • Ze zijn aromatisch en indien ze verspreid worden in de ruimte zorgen ze voor luchtzuivering: door het verwijderen van metaaldeeltjes en giftige stoffen uit de lucht; door het verhogen van het zuurstofgehalte, ozongehalte en hoeveelheid negatieve ionen in de ruimte. Dit remt de groei van bacteriën, waardoor de geuren van schimmels, sigaretten en dieren geneutraliseerd wordt. Tevens vullen ze de lucht met een frisse, aromatische geur.

Meer over cptg testmethoden vindt je HIER


disclaimer:

Deze website is informatief van aard en de administrators nemen geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van de posts die worden gedaan. Deze pagina is niet bedoeld om diagnoses te doen, ziekten vast te stellen of claims te doen ter genezing van ziektes. De reacties en informatie hier gepost door de lezers en administrators van deze website is geenszins bedoeld als vervanging voor medische raad van professionele artsen. Iedereen die aan een ziekten of verwondingen lijdt, dient een gekwalificeerde arts te raadplegen.